Als je een tuintje hebt, dan mag je jezelf een gelukkig man of vrouw prijzen. De tuin is een heerlijk plekje waar je nu eens écht tot rust kunt komen. Daarnaast hebben niet veel mensen een huis waar ze echt tevreden mee zijn, of überhaupt een woonplek; laat staan een tuin! Je hebt daarom de plicht om een tuintje te hebben dat er is om van te genieten en dit dan ook daadwerkelijk te doen. We snappen echter heel goed dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, je hebt misschien best wat werk te verrichten om dit voor elkaar te krijgen. Wij willen net al te veel druk op je schouders leggen, dus daarom hebben we besloten wat van die druk weg te nemen. Dit doen we door je te vertellen wat je wil weten over je tuin en hoe je dit in praktijk tot uitvoering kunt brengen om goed voor je eigen tuintje te zorgen. 

Meubelen

Allereerst willen we dat je denkt aan de juiste meubelen voor je tuin. De juiste meubelen zijn meubelen die soepel overgaan in het geheel van je tuin en een echte aanvulling zijn. Ze moeten nut hebben én stijlvol zijn. Dit kan een loungeset zijn, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een parasol. De opties die je hiermee hebt zijn eindeloos en kunnen een hele andere uitstraling geven aan je tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan een zweefparasol die de kleur van je loungeset overneemt, je een lekker stukje schaduw geeft zodat je in de tuin kunt werken en ga zo maar door. Het is belangrijk dat de essentials, zoals een parasol, een eettafel, een loungeset en dergelijke er staan, en dat dit goed is uitgevoerd qua combinatie van de stukken. 

Onderhoud

Dan is het goed om te weten dat met welke tuin je ook hebt, je niet onder onderhoud uitkomt. Je zult nu eenmaal van tijd tot tijd wat onderhoud aan de tuin moeten verrichten, hoezeer je dit ook haat. Dit kan hem zitten in het gras maaien, maar ook in kleine reparaties verrichten en dingen schoonmaken. 

Comfort

Daarnaast is het belangrijk dat je een zeker niveau van comfort hanteert waar jij je prettig bij voelt. Tuurlijk, je hoeft geen zwembad en een sauna te hebben. Waar we op doelen is dat je, ook met een klein budget, moet letten op kwaliteit, comfort en wat je echt essentieel in je tuin acht.