Rondreizen in Zuidoost – Azië is de afgelopen jaren razend populair geworden. Niet alleen is het een Walhalla voor backpackers, ook steeds meer gezinnen trekken die kant op. Met name Thailand en Vietnam zijn geliefd onder de westerse toeristen vanwege de lage prijzen en de veelzijdigheid: van jungle tot grote steden, van paradijselijke stranden en eilanden in Thailand tot prachtige natuurparken in Vietnam. Het reizen is er bovendien betrekkelijk veilig, ook in je eentje. Voor een rondreis Vietnam of Thailand is er dan ook een heel uitgebreid aanbod beschikbaar. Wil je van de gebaande paden af? Iedereen verassen met ongekende foto´s op Instagram? Breng dan eens een bezoek aan Cambodja!

Waarom Cambodja?

Cambodja grenst aan Vietnam, Laos en Thailand. Net als de buurlanden biedt Cambodja de bezoeker een combinatie van een moderne hoofdstad, indrukwekkende tempels, prachtige natuurparken, schattige bergdorpjes en gezellige badplaatsen. Het grote verschil is dat daar waar je in Thailand en Vietnam op elke hoek wel een hostel volgepropt met westerse toeristen tegenkomt, er in Cambodja aanzienlijk minder westerlingen rondlopen. Het merendeel van de bezoekers is afkomstig uit China. Je ervaart meer rust en de ervaring is authentieker.

Wat zijn de hoogtepunten?

Er zijn een aantal trekpleisters in Cambodja die je absoluut niet mag missen. In de eerste plaats natuurlijk de hoofdstad Phnom Penh. Ondanks de vernielingen die werden aangericht tijdens het mandaat van Pol Pot en de Rode Khmer tussen 1975 en 1979, hebben een aantal koloniale gebouwen en Boeddhistische tempels het overleefd. In Phnom Penh vind je een combinatie van ultramoderne gebouwen en de charmante architectuur uit de Franse Koloniale periode. Er zijn veel hippe barretjes en eettentjes, naast de traditionele winkels en eetgelegenheden. Daarnaast is de absolute topper Siem Reap, waar het tempelcomplex Angkor zich bevindt. Angkor staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is zo groot dat je meer dan een dag nodig hebt om alles te bezoeken. Vergeet tenslotte vooral niet, om tijd door te brengen in een van de natuurparken en in de kleine bergdorpjes, waar de traditionele levensstijl nog wordt gehandhaafd.

Praktische informatie

Vluchten naar Cambodja starten rond de 300-400 euro, maar meestal ben je zeker rond de 800 – 900 euro kwijt voor een retourvlucht.  De beste periode van het jaar om naar Cambodja te reizen, is buiten het regenseizoen, dus tussen november en mei. In Cambodja kun je relatief veilig reizen. De grootste gevaren zijn diefstal en oplichting. Zoals in vele landen, is de kans groot dat je als toerist iets te veel betaalt voor accommodaties, excursies of taxiritjes en moet je goed op je spullen passen op drukke plekken.