Als je op zoek bent naar een baan, is het belangrijk om je te richten op de juiste plekken. Er zijn veel verschillende soorten banen en elk heeft zijn eigen set aanvaarde kwalificaties. Sommige banen vragen om een speciale opleiding of ervaring, dus het is belangrijk te weten wat je wilt voordat je gaat solliciteren.

In Nederland gebruiken de meeste mensen vacaturebanken of uitzendbureaus als ze op zoek zijn naar een baan. Anderen vinden banen via netwerken of contacten die ze al hebben in de industrie waarin ze willen werken. Soms kan het ook helpen om bij bedrijven te vragen of ze openstaande vacatures hebben die passend zijn bij jouw kwalificaties.

Wanneer je eindelijk jouw droombaan hebt gevonden, kom je erachter dat je een assessment moet doen om te worden toegelaten. Hoe kun je jezelf dan het beste voorbereiden? Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse assessments beschikbaar om te oefenen. Hierdoor kun je zelfverzekerd aan de officiële test verschijnen en jouw droombaan bemachtigen. In deze blog gaan we de cognitieve test voor de politie en het KLM assessment bespreken.

De beste voorbereiding op de cognitieve test voor de politie

Als we het hebben over assessments, moet je bijvoorbeeld denken aan zijn intelligentietests, persoonlijkheidsvragenlijsten, praktijkopdrachten, rollenspellen en simulatie-oefeningen.  Wanneer je solliciteert bij de politie, heb je te maken met een aantal selectietests. Deze selectietests maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure, en slechts 20% weet hiervoor te slagen. Het is daarom van groot belang om jezelf voor te bereiden.Op zoek naar een goede voorbereiding voor cognitieve test politie? Met het politie voorbereidingspakket, komen alle testen aan bod. Hierbij kun je denken aan een taaltoets en een test op cognitieve capaciteiten.

De beste voorbereiding voor het KLM assessment

Altijd al bij KLM willen werken? Ook voor de toelating bij KLM, zijn er selectietests vereist. De selectietest bestaat uit een figuurreeksen test, een analogieën test en een numeriek redeneren test. Deze worden verzorgd door het assessmentbureau LTP. Na het afleggen van deze selectietests, hoor je of uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Hierop volgt een mini-assessment en eventueel ook nog een groot-assessment. Wil je graag het klm assessment oefenen? Om jezelf optimaal voor te bereiden en zelfverzekerd aan de test te verschijnen, is het zeer raadzaam om vooraf een proef assessment te maken. Door een LTP assessment te maken, ben je goed voorbereid voor de LTP Abstracte Figuren Test, LTP Verbale Relaties Test en de LTP Numeriek Redeneren Test. Alles is er op gericht om jou te laten slagen zodat je jouw droombaan kunt bemachtigen bij KLM.